divendres, 3 d’abril del 2015

Què és educar?

Hi ha moltes maneres de educar i ser educat. Com diu Vicent Ferrer la genètica ens predisposa a ser humans però sols mitjançant l’educació. Aquesta educació es adquirida també pel context social en el que viu cada persona ja que no serà el mateix l’educació que reben als països menys desenvolupats que als desenvolupats, això sí, per als primers pot ser que no els faja falta tota l’educació que nosaltres rebem ja que per a ells, els seus costums i la manera en la que els eduquen els seus pares, es lo que intenten seguir i aconseguir perquè per a ells és la única educació que coneixen.



En l’antiguitat a les persones que se consideraven més sabies i més ben educades els col·locaven en la bata o la túnica medallons i això significava que quan més medallons tenien més savis i educats eren. En l’actualitat a les persones sabies se’ls entrega premis pels seus fets, pel que han demostrat o descobert però, això significa que aquestes persones estiguen millor educades que la resta? En el temps les persones han anat educant-se de diferents maneres adapant-se al context sociocultural en el que es viu. En l’actualitat les escoles formen i eduquen a les persones cap allò que volen fer en un futur. Per una altra part, la familia, els amics o una persona desconeguda poden educar i fer-te aprendre un sèrie de coses que posiblement no es puguen aprendre en l’escola. Hi han persones que son les encarregades de educar en l’escola i aquestes son les que s’han especialitzat per a impartir una sèrie de coneixements bàsics que necesita cada persona. Amb açò, no estic dient que aquets estiguen millor educats ja que poden tenir carències educatives per part dels familiars i amics.

A més, per una altra banda, podem dir que les persones més velles estan més capacitades per a educar ja que han tingut més vivències i més recorregut en la vida, però no podem dir que les persones joves no poden educar a la gent més major, ja que aquestes poden aprendre conceptes i matèries que els majors no havien sentit parlar.

Per últim, no podem dir que tot el món educa correctament i que tot el que aprenem està bé, però i com podem saber si està bé o està mal? Doncs, haurem de educar-nos nosaltres mateixos per a tindre una opinió crítica del que creem nosaltres que està bé i que està mal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada